Lezing oorzaken bijensterfte en relatie honingbij – wilde bij

Op onze najaarsvergadering, vrijdag 15 november 2019 hoopt dr.ir. Ivo Roessink een lezing te verzorgen over de oorzaken van bijensterfte en de relatie honingbij – wilde bij. De aanvang is rond 20:30u en de locatie is het gebouwtje van de buurtvereniging S.V.I.K. (naast de Victoriahal): Philipshoofjesweg 57c in Dirksland (GPS coördinaten zijn: 51,745281 NB 4,092621 WL).

Ivo is wetenschappelijk onderzoeker bij Wageningen University & Research (WUR) in de expertises van onder meer: Plantkunde, (Eco)toxicologie, Bestuiving en Pesticiden.

Hij is momenteel bezig met een onderzoek om tot de basis voor ontwikkeling van een nieuw model te komen, waarmee ingeschat kan worden hoe hoog de concentraties bestrijdingsmiddelen zijn die onze bijenkasten binnen komen. Een dergelijk model zal binnen (inter)nationale regelgeving door bijvoorbeeld EZ of EFSA gebruikt kunnen worden om risico’s voor bijen bij blootstelling aan bestrijdingsmiddelen in te schatten en zo tot een rationele regelgeving te komen.

Het belooft een boeiende lezing te worden, waarbij we ook niet-leden van harte uitnodigen om aanwezig te zijn. Gezien de kosten die deze avond met zich meebrengt vragen wij u om een kleine financiële bijdrage van €7,50 per persoon.

Om in te kunnen schatten op hoeveel personen we kunnen rekenen, vragen wij u, als u wilt komen, of u zich uiterlijk 8 november op wilt geven bij onze secretaris: secretariaat@imkersvango.nl